Sædgås

Sædgås

Anser fabalis

Sædgåsen er generelt fredet i Danmark, men har en begrænset lokal jagttid i Sydsjælland og på Lolland-Falster. Den yngler i skovmoser i Skandinavien og taigaen i det nordlige Rusland og Sibirien og optræder som vintergæst i Danmark. Sikker artsbestemmelse er afgørende, fordi den kan forveksles med andre gæs.

Ingen almindelig jagttid

Sædgås har ingen jagttid på den valgte lokation.

Vælg eller ret jagtarealets adresse

Find jagttider for en adresse

Vi finder region og kommune automatisk. Hjortevildtzoner udfyldes kun automatisk, når hele kommunen eller øen entydigt ligger i zonen; delte områder skal bekræftes mod det officielle kort.

Din placering deles med Vejdirektoratets korttjeneste for at finde kommunen. Vildtkalender gemmer den ikke.

Adresseforslag leveres af Klimadatastyrelsens Adressevælger. Dit opslag gemmes ikke af Vildtkalender.

Årshjul

JFMAMJJASOND
Åben jagttidFredetI dag

Jagtstatus

Ingen almindelig jagttid

Den valgte kategori må ikke jages som almindelig jagt. Eventuel regulering følger særskilte regler og er ikke det samme som jagttid.

Identifikation

  • •Mørkt brunt hoved og hals (lignende kortnæbbet gås)
  • •Orange ben
  • •Mørkt næb med orange bånd
  • •Mellemstor til stor gås
Forvekslingsmuligheder: Forveksles primært med kortnæbbet gås. Sædgåsen har orange ben (kortnæbbet har lyserøde) og længere, mørkere næb med orange bånd. Skelnes også fra grågås på det mørkere hoved og næbtypen.

Om arten

Levested
Marker og enge under træk og overvintring.
Vægt
Længde 66-88 cm, vingefang 147-175 cm
Yngletid
Yngler ikke i Danmark. Forekommer som trækgæst og vintergæst, primært oktober-marts. To underarter forekommer: skovsædgås (A. f. fabalis) og tundrasædgås (A. f. rossicus).

Lokale jagttider

  • Vordingborg1. sep – 30. nov
  • Guldborgsund1. sep – 30. nov
  • Lolland1. sep – 30. nov
Se alle lokale jagttider →
Generelt fredet - lokal jagttid på Vordingborg/Guldborgsund/Lolland